Imap

Waarom zou u IMAP in plaats van POP gebruiken? Op deze pagina zullen wij u wat belangrijke punten geven van de imap.org site om u kennis te laten maken met imap.

Wat is IMAP

IMAP staat voor Internet Message Access Protocol. Het is een methode om toegang te krijgen tot elektronische e-mail die bewaard wordt op een mail server. Met andere woorden, het geeft de mogelijkheid aan een e-mail client (Outlook, Thunderbird etc.) om toegang te krijgen tot e-mail berichten op afstand alsof zij lokaal waren. Bijvoorbeeld: E-mail bewaard op een IMAP server kan gemanipuleerd worden vanuit een desktop computer thuis, een workstation op kantoor en een laptop computer tijdens het reizen, zonder dat berichten gesynchroniseerd moeten worden tussen deze computers.

IMAP's mogelijkheid om toegang tot berichten (zowel oude als nieuwe) te hebben van meer dan één computer is erg belangrijk geworden nu afhankelijkheid van elektronische berichten en gebruik van meerdere computers stijgt. Maar deze functionaliteit mag niet voor lief genomen worden: het veelvuldig gebruikte Post Office Protocol (POP) werkt het beste als men maar één computer heeft, aangezien het ontworpen is om toegang te hebben tot "offline" berichten, waarbij de berichten worden gedownload en dan verwijderd worden van de mail server. Deze manier van toegang is niet verenigbaar met toegang van meerdere computers aangezien dan alle berichten worden gespreid over alle computers die gebruikt worden voor toegang tot de mail. Dus, tenzij al deze computers een algemeen, gedeeld documenten systeem heeft, zorgt de offline optie, die POP heeft ontworpen, voor een effectieve koppeling tussen de gebruiker en die ene computer voor de opslag en manipulatie van berichten.

Doel

Belangrijkste doelen van IMAP zijn:

  • Volledig compatible met Internet messaging standaarden, zoals MIME.
  • Sta toegang tot e-mail toe aan meer dan één computer.
  • Verschaf toegang zonder afhankelijk te zijn van minder efficiënte bestandstoegang protocollen.
  • Verschaf ondersteuning voor "online", "offline", en "disconnected" toegangs modes.
  • Ondersteuning voor gelijktijdige toegang tot gedeelde e-mail folders.
  • E-mail clients hoeven niet op de hoogte te zijn over het formaat waarin de mail op de server wordt bewaard.

© 2001 - 2019 Prism Open Source. Alle rechten voorbehouden.