Open Source

Wat is Open Source en waarom zou u Open Source software willen gebruiken? Op deze pagina zullen wij u een snelcursus Open Source geven zodat u beter gaat begrijpen waarom Prism Open Source bijna exclusief gebruikt maakt van Open Source programma's op hun servers.

Open Source Gemeenschap

Open Source applicaties worden vaak ontwikkeld op een site speciaal voor de applicatie. Vanaf deze site kan iedereen de applicatie downloaden om daarna delen van het programma te veranderen en weer terug te koppelen naar de site zodat de applicatie als geheel uiteindelijk beter wordt. Al de mensen die aan deze applicatie werken worden ook wel de Open Source gemeenschap genoemd. De applicaties die uit zulke gemeenschappen voortkomen zijn vaak gemaakt uit onvrede met de bestaande (commerciële) applicaties. Het resulterende programma is gratis voor iedereen te downloaden van hun website.

Kwaliteit

Een aantal studies hebben bewezen dat Open Source applicaties kunnen concurreren met hun commerciële tegenhangers. Sommige studies kwamen zelfs tot de conclusie dat Open Source applicaties beter zijn dan hun commerciële tegenpool. Wij kunnen dit natuurlijk niet voor iedere applicatie zeggen maar van Squirrelmail en CMS Made Simple weten wij zeker dat ze in ieder geval net zo goed zijn als hun commerciële equivalent. Dit komt bij beide pakketten onder andere doordat ze zo licht gewicht zijn, ze zo goed gestructureerd en met veiligheid in het achterhoofd zijn geprogrammeerd. Bovendien zijn ze ook nog eens helemaal gratis!

Voordelen

De belangrijkste voordelen van Open Source zijn:

  • Lagere totale kosten (cost of ownership)
  • Niet afhankelijk van één grote software maker
  • Makkelijker aan te passen
  • Betere veiligheid

© 2001 - 2019 Prism Open Source. Alle rechten voorbehouden.