Spam and Virussen

Hoe filteren wij spam en virus e-mails op zo'n manier dat u in totale controle bent over wat wel en niet spam is?

Spam

Wij gebruiken tegenwoordig voornamelijk het Open Source mail filter SpamAsassin als spam filter. Spamassassin is een intelligent e-mail filter dat gebruik maakt van een scala aan tests om ongewenste, onpersoonlijke e-mail, ook wel bekend als spam, te identificeren. Deze tests worden toegepast op e-mail onderwerp en inhoud om e-mails te classificeren gebruik makend van geavanceerde statistische methoden. Daarnaast heeft het een modulaire architectuur dat de mogelijkheid geeft andere technologieën snel toe te passen in het gevecht tegen spam en is ontworpen voor makkelijke integratie in eigenlijk alle e-mail systemen.

Hoe het werkt

Deze flexibele en sterke set van Perl scripts, in tegenstelling tot oudere spam filtering systemen, gebruikt de gecombineerde score van verschillende soorten controles om te bepalen of een bericht spam is. De primaire facetten zijn:

  • Header tests
  • Inhoud tests. Voor meer informatie, zie ook SpamAssassinRules.
  • Bayesian filter (BayesFaq)
  • Automatische whitelist/blacklist van adressen (AutoWhitelist)
  • Handmatige whitelist/blacklist van adressen (ManualWhitelist)
  • Collaboratieve spam identificatie databases (DCC, Pyzor, Razor2); Zie ook NetworkTests.
  • DNS Blocklists, ook bekent als "RBLs" of "Realtime Blackhole Lists". Zie ook DnsBlocklists
  • Character sets en locales (komt een mail uit China?)
Natuurlijk kan één van deze tests een e-mail per ongeluk als spam of juist als ham (legitieme e-mail) zien maar als alle test gecombineerd worden is het vreselijk moeilijk om Spamassassin voor de gek te houden.

Virussen

Virussen worden gefilterd door Clam AntiVirus, dit is een GPL (Open Source) anti-virus programma voor Unix/Linux. Het doel van deze software is integratie met mail servers zodat de attachments in e-mails kunnen worden gescand. Het pakket biedt een flexibele en schaalbare multi-threaded daemon, een command line scanner en een systeem om automatisch nieuwe definities van het internet te halen. Het programma is gebaseerd op een gedeelde bibliotheek die gedistribueerd wordt met Clam AntiVirus, die u ook kunt gebruiken met uw eigen software.

© 2001 - 2019 Prism Open Source. Alle rechten voorbehouden.